Atatürk’ün Sirozu Alkolden Değildi
Atatürk siroza alkol nedeniyle yakalanmadı!..
Peki neden yakalandı?
Hemen söyleyeyim; parazitlerden!
Mustafa Kemal Atatürk’ün siroza yakalanmasına sebep olan alkol değil Şistozoma türü parazitlerdir.
Mustafa Kemal Atatürk’ün idrar yolları rahatsızlığına ve siroza sebep olan “Şistozoma” türü parazitleri, Osmanlı’nın Ortadoğu’daki sıcak topraklarında görev yaptığı sırada, büyük olasılıkla da kimi zaman at sırtında, hatta bazen yaya olarak yaptığı, ulaşım şimdiki gibi olmadığından ve yolculuklar bayağı uzun sürdüğünden, Kahire’ye giderken ya da Kahire’de iken yıkandığı sudan kapmıştır.
Çünkü o coğrafyada Şistozoma türü parazitler çok yaygındı.
Hatta İstiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy da, hayatında alkolün damlasına ağız sürmemesine rağmen Kahire’de siroza yakalanmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk’e, siroz teşhisi konulmadan önce idrar yolları tedavisi görmüş, hatta Avrupa’ya bile gitmişti.
O dönemde Batılı doktorlar, daha çok Kahire ve çevresinde görülen parazitlerden kaynaklanan hastalıklara teşhis koyabilecek bilgi ve pratiğe sahip değillerdi, bu nedenle Atatürk’ün hastalık nedeninin altında yatan asıl sebep atlanmıştı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün hastalığı ile alakalı ele geçen belgelerde Atatürk’ün sirozunun teşhis ve tedavisinde dehşet verici ihmaller göze çarpmaktadır.
Örneğin karaciğerinde hastalık belirtileri ortaya çıktığında kendisini tedavi eden hekimler yaklaşık 6 ay süreyle sadece karın bölgesini elle muayene etmişler, karaciğerde büyüme olup olmadığını kontrol etmemişlerdir.
Alman doktorlar Atatürk’ün sirozunun alkol sirozu olamayacağını açıklamışlar fakat tedavi ekibi alkol sirozu tedavisi sürecini işletip karaciğere yerleşen Şistozoma Mansoni türü parazitlerin neden olduğu siroz için bir tedavi uygulamamışlardır.
“Atatürk alkolden öldü” diyenler ya çok yanılıyor veya bu büyük adamı küçük göstermek için kasten böyle söylüyorlar!
Hâlbuki Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm sağlık sorunlarının altında, vatan topraklarını savunurken içinde yaşadığı kötü koşulları yatmaktadır ve genç yaşta ölümü de, o berbat ortamlarda kaptığı hastalıklardan kaynaklanmaktadır.
Yani Mustafa Kemal Atatürk canını vatanına siper etmiştir.
Akılları sıra ayyaş mayyaş diyerek asrın dehasını küçülteceklerini düşünebilen zır cahillere duyurulur!..
Parazitoloji ve mikrobiyoloji uzmanı Prof.Dr. Gülendame Saygı
Benim notum:
Mustafa Kemal Atatürk’te her canlı gibi bir sebep ile ölümü tattı.
Bir gerçek vardır Mustafa Kemal Atatürk, hiç haline gelecek olan Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu Müslüman Anadolu’nun elimizde kalmasının tetikleyicisi olmuştu. Silah arkadaşları ve Anadolu halkı ile birlikte düşman kuvvetlerine, ülkenin ve içerisinde yaşayan insanların yok zamanlarında galip gelmişti.
Mustafa Kemal Atatürk “önder” kelimesinin vücuda gelmiş hallerinden biriydi.