Emrihak nedeni: kalp krizi, Erkek, Memleketi: Erzurum, Mesleği: Antrenör, Mesleği: Sporcu, Ölüm yaşı: 72, Ölüm yeri: Muğla, Ölüm Yılı: 2022

Arif Koçak

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Erzurum

Doğum tarihi: 1950

Mesleği: Tenisçi

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm tarihi: 11.10.2022

Ölüm yeri: Muğla ili / Datça ilçesi

Ölüm sebebi: Kalp Krizi

Olay Haber: 11 Ekim 2022 Salı günü, Türkiye eski tenis şampiyonlarından, milli sporcu, tenis milli takım antrenörü Arif Koçak (72), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Arif Koçak Tenis Hayatı:

1960 yılında tenise ball-boy olarak, yani top toplayarak başladı. Sonraki yıllar gençler turnuvalarıyla performans tenis hayatına başladı. Teklerde Ankara ve Türkiye Şampiyonluklarını kazandı. Aynı zamanda da 1966-1967-1968 yıllarında Ankara Altındağ Futbol Şampiyonu olan Ankara Yıldırım Beyazit Lisesi’nde futbol oynadı. İki bacağını da kullanıyordu ve sol bacağı çok kuvvetliydi. Zonguldak spor’la iki yıllık sözleşme imzaladı fakat ikinci yılında bir antrenman maçında kaleci ile çarpıştı ve bacağı dört yerden kırıldı. Hemen ameliyata alındı, eski sağlığına kavuştu. O zamanlar kendisinin tanıyanlar dünya çapında bir futbolcu olabilirdi ama o tenisi seçti diye görüş belirttiler. Davis Kupası Takımında oynadı, Türkiye Klasmanında bir numaraya yükseldi.

1975 yılında Amerika’nın Northwest Missouri St. Üniversitesinden, dört yıllık tam tenis bursu teklifi aldı ve İstanbul Taşlık Tenis Kulübündeki Antrenörlük görevini bitirerek Amerika’ya gitti, genellikle bir ve iki numara oynadı, Missouri Şampiyonu oldu ve NCAA- ALL Amerikan unvanı aldı. Navarro College’ne Dallas, Teksas Takımlarına transfer olup genellikle bir ve iki numara olarak oynadı. Bütün Eyalet Şampiyonu Takımlarının katılımı ile Arizona’daki Amerika Tekler Şampiyonasında yarı finalde Florida’lı rakibine maç puanından kaybetti. O yıl maç rekoru çiftlerle beraber 94 galibiyet 4 mağlubiyetti. Amerika’da o yıllara göre çok önemli 15 turnuva kazandı, çeşitli sayıda ikincilikler ve üçüncülükler kazandı. Amerika’da yaz aylarında Welby Van Horn Tenis Kampında, Yale Üniversitesi kortlarında, Philadelphia’da genç oyuncuları çalıştırdı. Kışın sezon arasında Puerto Rico’da gösteri maçları yaptı. Çok parlak bir kariyere sahip olunca, çok güzel ve geri çevrilmesi güç teklifler aldı ama o memleketine dönüp, Türk Tenisine katkıda bulunmak istiyordu ve 1980 yılında Türkiye’ye geldiğinde, Taşlık Kulübü ve Yeşilyurt Kulübünü aynı anda çalıştırmaya başladı. Bir yıl sonra askere gitti, O yıl ilk defa Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın Albayı Ömer Lütfi GÜLTEKİN’İN büyük çabalarıyla kurulan Kara Gücü Tenis Takımı ve efsane oyuncuları Arif KOÇAK, Oğuzhan EROĞLU, Oğuz AZKARA, Seyfi SOYSAL, Süleyman SOYSAL, Hüseyin KARASU, Temel SOYSAL aynı yıl Kulüplerarası Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarı elde ettiler. Bu takım tüm zamanların en iyi takımı unvanını kimseye kaptırmadı 1981 yılında Türkiye Kapalı Kort Şampiyonasında finalde Kemal ANBAR’I yenerek şampiyon oldu ve faal oyunculuk hayatını muhteşem bir sonla kapattı.

1981 yılında faal tenis hayatını noktalayınca arkasından altı yıl boyunca Milli Takım Antrenörlüğü yaptı. Uluslararası Tenis Federasyonu ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun açmış olduğu eğitim ve öğretim kurslarına düzenli olarak katıldı. Hiçbir zaman maddiyata önem vermeyen büyük hoca Arif Koçak, ulus ve uluslar arası birçok başarıya sahipken, muhteşem bir kariyere ve Performans Tenis Antrenörlüğünün zirvesindeyken bir arabası ve evi yoktu. Performans Antrenörlüğünü bıraktıktan sonra birikimlerini elde edebildi. Profesyonel Antrenörlük hayatını da noktalayınca sırasıyla, Taşlık ( İ.T.K ), Enkaspor, Raketspor, Büyükkulüp,  Kalamış ve son olarak ta çok sevdiği ClubSporıum’da oyuncular yetiştirdi. Vetaran Tenis Turnuvalarında sayısız şampiyonluklar elde etti, bu şampiyonluklar çok fazla olunca o yıllar adeta Arif KOÇAK’I nasıl engelleriz teorileri üretmek bir görev olmuştu. Büyük hoca şehir hayatından sıkılınca, yıllarca hayalini kurduğu çok sevdiği Datça’ya yerleşti.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...